• Meet &Co.

10 redenen waarom je tijdens Corona buiten de deur zou vergaderen.Sinds de uitbraak van Corona in ons land is er veel verandert op het gebied van werken.

De meeste mensen met een kantoorbaan zijn vaker, soms fulltime, thuis gaan werken. Dit brengt met zich mee dat bijna alle vergaderingen momenteel online plaatsvinden. Digitale vergaderingen hebben voordelen, maar ook nadelen.

Lees hieronder 10 redenen waarom het juist nu goed is om buiten de deur te vergaderen.

1. De Veiligheid is gewaarborgd.

Vergaderlocaties zijn net als alle andere horeca een behoorlijke tijd dicht geweest. In deze tijd hebben deze locaties de nodige aanpassingen kunnen doorvoeren die nodig waren om de veiligheid te vergroten en de kans op besmetting te minimaliseren. We kunnen dus stellen dat vergaderen buiten de deur veilig is.


Meer informatie over Corona proof evenementen lees je in onze blog: Hoe organiseer je een Corona proof event?

2. Je komt weer eens buiten de deur.

Door de pandemie is de wereld voor velen van ons kleiner geworden, deze is beperkt tot je eigen huis, die nu ook je kantoor is, je loopje naar de supermarkt en het park.

Door een meeting buiten de deur te organiseren zie je je collega’s weer eens in real life en word je uit je dagelijkse sleur gehaald.

3. Non verbale communicatie.

Je zult het wel gemerkt hebben, non verbale communicatie is zo goed als onmogelijk tijdens een online meeting. Als je met elkaar rond één tafel zit kun je weer gebruik maken van deze belangrijke communicatievorm die vaak beter werkt dan verbale communicatie.

4. Iedereen krijgt weer nieuwe ideeën.

Na maanden kijken naar een scherm merk je dat goede ideeën zijn uitgeput. Door te vergaderen in een andere omgeving, raak je geïnspireerd en kan je weer op een andere manier nadenken. Deze actieve manier van meeten haalt het beste resultaat in een ieder naar boven en zo ook uit de dag.

5. De betrokkenheid en concentratie is groter.

De concentratie bij een vergadering buiten de deur ligt hoger. De prioriteit ligt voor die ene dag bij deze bijeenkomst. Deelnemers zijn betrokken en stellen zich proactief op, omdat er geen afleidingen zijn.


6. Geen afleidingen van buitenaf.

Thuis heb je veel afleiding van buitenaf, zoals telefoontjes die doorgestuurd worden, e-mailtjes die binnenkomen. Maar ook huiselijke dingen zoals rond rennende kinderen, een piepende vaatwasser, het gras wat nog gemaaid moet worden en de stapel was die voor de wasmachine ligt. Door je als team af te sluiten van de dagelijkse werkzaamheden is de concentratie hoger.

7. Je wordt ontzorgd.

Externe vergaderlocaties zijn erin gespecialiseerd om jullie vergadering zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit resulteert in goede faciliteiten en catering. De locaties zijn voorzien van de beste benodigdheden zoals snel internet, een goede projectie en beamer, flip-overs, notitieboekjes, post-its, etc. Jullie hoeven slecht op te komen dagen.

8. Pauzes zijn ingepland

Actieve vergaderingen zijn inspirerend, fun en vergen een hoop energie van je team. Het is goed om tijdens meetings te pauzeren, dit wordt vaak vergeten. Het personeel van de locatie zal op de aangeven momenten de pauzes aankondigen. Tijdens een break kunnen er onderling ervaringen uitgedeeld worden en van ontspanning genoten worden. Zo komen de deelnemers geconcentreerder terug. Dit moment kan ook gebruikt worden om een activiteit in te plannen of iets van entertainment. Even je hoofd legen, om vervolgens weer door te kunnen!

9. Team Building

Na een intensieve brainstormsessie of vergadering is het een goed idee om een moment te pakken met elkaar voor een leuke activiteit. Houd die positieve energie vast en ga met elkaar borrelen of eten. Hierdoor pak je de groepsdynamiek door en leert iedereen elkaar beter kennen. Dit bevordert de verdere samenwerking in het team of bedrijf.


10. De locatie

Elke vergadering heeft een ander doel voor ogen voor die dag. Wat de uitkomst ook mag zijn, een passende locatie is hiervoor erg belangrijk. Wil je een creatieve brainstorm, dan zoek je naar een omgeving waar die creativiteit wordt gestimuleerd.

Wil je meer weten over Corona Proof vergaderen? Neem contact op met Meet &Co.

Wil je meer weten over Meet &Co. kijk dan verder op onze website en lees ook eens: Wij zijn Meet &Co.


#coronaproof #startup #newbusiness #events #eventmanagement #meetings #teambuilding #socialevents #incentives #events #eventplanning #eventorganizer #corporateevents #eventdesign #eventprofs #amsterdam #iamsterdam #meetco

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

GET IN TOUCH

Meet &Co.

Het Breed 849

1025 JD Amsterdam

The Netherlands

Mail@meetco.nl

Tel: +31 (0)20 211 7260

KVK: 78710162

© 2020 by Meet &Co.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Pinterest