• Meet &Co.

Het ontstaan van de Meet &Co. Masterclasses


Zoals voor velen in de eventbranche zijn dit uitdagende tijden. Na het hosten van meerdere pubquizen of escape rooms vroegen wij onszelf af of we niet iets meer verdieping kunnen bieden. Een ervaring die verbinding biedt in tijden van afstand.


Tijdens een brainstorm kwam ons netwerk aan talenten aan bod en zo werd het idee geboren: waarom vragen wij hen niet of zij het leuk vinden om een Masterclass te geven? De reacties waren uiteenlopend, maar ze hadden allen een gemene deler en dat was een volmondig ja!


Wanneer we onze talenten spraken waren ze allemaal even creatief hoe hun masterclass eruit zou moeten zien. Dit was een geweldig leuk proces, waar we allemaal veel energie van kregen. Geen overdaad in deze tijden.


Ramana Magic (hij heet eigenlijk Wouter) en zijn vrouw kwamen direct met een stortvloed aan ideeën. Naast hun kennis over oosterse magie weten ze ontzettend veel over duurzaamheid, bloemen en planten. Wouter giet dit met gemak in een verhaal toegespitst op de wens van de klant met een vleugje magie!


Niels Geusebroek vertelde dat hij (pre-corona) wel vaker een masterclass heeft gegeven op evenementen. Hier vertelde hij over zijn carrièrepad. Een leuke inslag die wij niet hadden verwacht. Daarnaast is Niels een ontzettend goede verhalenverteller en wat is nu leuker als je een goed verhaal hoort in combinatie met muziek?


Kunstenaar Frank E Hollywood kwam met het geniale idee om een masterclass creatief probleemoplossend denken aan te bieden. Tijdens zijn optreden in het TV programma Dreamschool heeft hij deze ook al eens gegeven. Frank leert je een nieuwe manier van kijken naar problemen en zorgt er zo voor dat je ze makkelijk op kunt lossen.


Al jaren werken wij samen met Bastiaan van Schaik. Zo heeft Simone ooit samen met Bastiaan een boek uitgegeven met de titel ‘how to dress to impress’. Dit boek gaat over hoe je je als vrouw het beste kan kleden in zakelijke sfeer. Bastiaan kleed al jaren zakenvrouwen en -mannen die met dit dilemma lopen, met succes! Zijn masterclass gaat ook precies hierover in de breedste zin van het woord, aangezien we nu niet elke dag naar kantoor kunnen. Ook vanachter je computer ben jij het visitekaartje van jouw bedrijf en hier heeft Bastiaan genoeg tips voor. Hij zal samen met een mannequin, jullie uitleggen hoe je de juiste indruk maakt. Want wat is nu de beste roklengte? Mogen mannen in de zomer een korte broek aan? Teenslipper is dat nu echt zo’n no-go? Bastiaan weet hier raad mee.Danie Bles, succesvol stylist en eigenaresse van Amsterdam Fashion Week gooit het over een andere boeg dan Bastiaan. Zij wil mensen inspireren op het gebied van creatief ondernemen. Creatief ondernemen is het ontdekken, creëren en optimaal produceren van waarde. Samen met je collega’s gaan jullie op zoek naar waarde voor jezelf, je klant en de omgeving. Het is niet altijd eenvoudig om te weten waar je mogelijkheden liggen in een organisatie zonder de dynamiek van je creativiteit te verliezen. Danie helpt jullie hiermee aan de hand van voorbeelden uit haar eigen carrière.


Dankzij de marketing en sales director van The Grand, Kees Hogetoorn, zijn wij in contact gekomen met de geweldige Anne-Marie van Leggelo. Deze Etiquette connaisseur leert jullie in haar masterclass hoe je je kunt onderscheiden door middel van goede omgangsvormen en juiste etiquette. Dit vergroot de kans op succes. Zowel privé als zakelijk.


Ook uit de stal van Kees Hogetoorn komt Janny van der Heijden. Zij is bij het grote publiek voornamelijk bekend als enthousiast jurylid van het populaire tv programma Heel Holland Bakt. Wij zijn groot fan van deze dame. “Eten verbindt’ is een van haar stellingen. Juist in deze tijd is verbinding hard nodig. Tijdens deze dynamische en zeer gezellige Masterclass kunnen jullie Janny het hemd van het lijf vragen en leren jullie alles over hoe eten kan verbinden.Ook hebben we in samenwerking met Sofitel Legend The Grand Amsterdam een aantal workshops bedacht. Aangezien het oh-zo-leuke personeel van het hotel in deze tijden minder te doen heeft, hebben we hen gevraagd hun talent in te zetten voor onze masterclasses. Chef de Cuisine Raoul Meuwese en sommelier Marco Westra nemen jullie mee in de wereld van luxe en gastvrijheid.


Last but not least hebben we Floor Elise, bekend als barmanager van de Chin Chin Club, zij is briljant in het shaken van de lekkerste cocktails. Leer tijdens haar Masterclass vanuit je eigen woonkamer 3 verschillende cocktails maken. Vanachter de bar in The Grand neemt Floor jou en je collega’s mee in de wereld van de cocktails.


Omdat we niet in een standaard TV studio wilden zitten worden onze Masterclasses allemaal vanuit The Grand uitgezonden. Wij hebben gekozen voor deze lokatie door zijn prachtige ligging, rijke geschiedenis en fijne contact met Kees.


Het hotel ligt tussen twee grachten in het hart van Amsterdam. Ooit gebouwd in de 15e-eeuw als klooster, omgetoverd tot koninklijke verblijven en later gefungeerd als hoofdkwartier van de Nederlandse Admiraliteit en stadhuis van Amsterdam. The Grand biedt vijfsterren luxe in een unieke Amsterdamse ambiance, ingericht met Franse elegantie en grandeur. Koningin Beatrix en Johan Cruijff zijn hier getrouwd en Churchill heeft het pand ooit bezocht. Een mooiere locatie konden wij ons niet bedenken.


In samenwerking met de chef van restaurant Bridges brengen we jullie ook allemaal een stukje van The Grand thuis, want wij kunnen boxen aanbieden. Zo wordt je thuis meegenomen met wat op beeld gebeurd!

#masterclass #masterclassamsterdam #workshopamsterdam #onlineevents #onlineteambuilding

58 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Workshop Amsterdam

GET IN TOUCH

Het Breed 849, 1025 JD Amsterdam

mail@meetco.nl  |  Tel: +31 (0)20 211 7260  |  kvk: 78710162

© 2021 by Meet &Co.

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook