• Meet &Co.

Leven na Corona: Trends in Events


Het zijn moeilijke tijden geweest voor ons allemaal, en vooral voor de evenementenbranche. Met annuleringen van vergaderingen, beurzen, conferenties en social events heeft de branche onmiskenbaar geleden. Maar er is licht aan het einde van de pandemietunnel. Corona betekent niet het einde van live-evenementen; het brengt verandering en creativiteit in de branche. Hier zijn de drie trends die wij bij Meet &Co. zien opkomen en die in een post-COVID-wereld steeds belangrijker worden.


1. Hybride evenementen.

De afgelopen zes maanden was het grootste deel van ons (sociale) leven online. Van babyshowers tot aandeelhoudersbijeenkomsten; letterlijk alles werd vervangen door virtuele alternatieven. Het is niet hetzelfde als de real deal, maar we hebben gezamenlijk ontdekt dat het in veel gevallen goed werkt. Evenement professionals die nog terughoudend waren qua virtuele evenementen, werden gedwongen om de mogelijkheden op afstand te verkennen en te leren over de voordelen die deze elementen voor bedrijven kunnen opleveren. Omdat de wereld beetje bij beetje weer 'normaal' wordt, zullen veel professionals deze nieuw aangeleerde skills meenemen in hun nieuwe projecten.


Hybride evenementen, die zowel een fysieke locatie als een component op afstand hebben, zullen zeker terrein winnen. Het gebruik van digitale aspecten vormt een aanvulling op persoonlijke evenementen. Het vergroot je bereik aanzienlijk, aangezien bezoekers en sprekers van over de hele wereld kunnen deelnemen aan je evenement.

Door livestream of videopresentatie achteraf beschikbaar te maken, kan het publiek jouw inhoud met andere partijen delen en zo de zichtbaarheid van jouw merk verder vergroten.


Bij Meet &Co. hebben we een mooie partner - met een zeer bekende virtuele wereld - gevonden om jouw evenement op die manier interactief en fun te maken, plus je publiek te blijven boeien.2. Denk groot maar houd het klein.

Wij zijn geen virologen of helderzienden, maar onze gok is dat massale festiviteiten en grote bijeenkomsten in de nabije toekomst minder makkelijk zullen plaatsvinden. Je kunt dus volledig virtueel gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om je fysieke event te ‘verkleinen’ en deze ook online plaats te laten vinden. Naarmate de evenementenindustrie zichzelf opnieuw opbouwt in de nasleep van deze crisis, zullen kleinere en lokale evenementen belangrijk zijn om de sociale afstand tussen bezoekers zoveel mogelijk te kunnen waarborgen. Kleinere evenementen hebben nog veel meer voordelen, die trend was de laatste jaren al in opkomst.


Waarom gaan mensen naar evenementen? Om te netwerken! Over het algemeen staan ​​de meeste mensen meer open voor dialoog en conversatie in kleinere groepen. Kiezen voor een meer intieme benadering zorgt voor meer gespreksmogelijkheden en stimuleert de betrokkenheid van het publiek. Bovendien kun je eenvoudig een meer gepersonaliseerde evenementervaring creëren met inhoud die is gericht op de interesses en behoeften van je geselecteerde publiek.

Als je zo’n klein event ook nog eens hybride maakt heb je natuurlijk het beste van twee werelden. Meet &Co. kan je helpen met een passende locatie voor een klein evenement, de juiste technische opzet voor het online event om zo de veiligheid en intimiteit te waarborgen en het te delen met een breder publiek.3. Tijd om na te denken over duurzaamheid.

De lockdown-maatregelen op de lange termijn, hoewel rampzalig voor de economie, hebben positieve effecten op ons milieu. Dus dit is hét moment om bij onszelf na te gaan wat we kunnen bereiken als we wereldwijd op een andere manier gaan samenwerken om zo onze planeet te helpen.


Dus als de beperkingen afnemen, kunnen we ofwel teruggaan naar de traditionele manier van doen, of we zouden het coronavirus kunnen gebruiken als een omslagpunt om het belang van duurzaamheid te heroverwegen.


Duurzaamheid stond altijd hoog op de trendlijst voor de evenementenbranche, maar nu is die belangrijker dan ooit. We zijn allemaal getuige geweest van hoe snel de wereld veranderde vanwege de pandemie. De groene aanpak is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. In een onderzoek dat Promoleaf in februari heeft uitgevoerd, gaf 60 procent van de respondenten aan het liefst evenementen bij te wonen die op een duurzame manier worden georganiseerd. Het gaat niet alleen om het implementeren van virtuele aspecten om de vliegkilometers te verlagen. Het gaat erom dat je partners kiest die samen met jou het verschil willen maken, technologie gebruiken met een kleinere ecologische voetafdruk, bezoekers gezonde en groene alternatieven bieden om te eten, enz. Hier verwijzen wij ook naar in onze blog: Wij zijn Meet &Co.


Corona als katalysator.

Iedereen heeft het over het nieuwe normaal gehad: leven na Corona. Voor live-evenementen was dit nieuwe normaal al in de maak, zelfs voordat het virus begon. De trends voor evenementen in 2020 gaven al een overzicht van virtuele evenementen, bezoekers gerichte benaderingen en een verhoogde focus op duurzaamheid. Je zou kunnen zeggen dat de uitbraak van Corona als katalysator heeft gewerkt voor deze trends. Het pusht organisatoren om het potentieel te verkennen en de nieuwe mogelijkheden te omarmen die deze trends kunnen bieden voor toekomst. Wij van Meet &Co. zijn de Steven Spielberg onder de event organisatoren, wij denken verder dan alleen fysiek samen komen. Onze ambitie is om een afstandsevenement zo interactief en fun mogelijk te laten zijn voor iedere deelnemer, zodat het voelt alsof jezelf in die zaal zit.


#coronaproof #startup #newbusiness #events #eventmanagement #meetings #teambuilding #socialevents #incentives #events #eventplanning #eventorganizer #corporateevents #eventdesign #eventprofs #amsterdam #iamsterdam #meetco

48 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

GET IN TOUCH

Meet &Co.

Het Breed 849

1025 JD Amsterdam

The Netherlands

Mail@meetco.nl

Tel: +31 (0)20 211 7260

KVK: 78710162

© 2020 by Meet &Co.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Pinterest