• Meet &Co.

Masterclass Etiquette met Anne-Marie van LeggeloWat is etiquette nu precies? Etiquette is een geheel van cultuurgebonden beleefdheidsregels en omgangsvormen. De kern van etiquette is: rekening houden met de gevoelens van anderen en met de gebruiken in een samenleving, in alles situaties waarin mensen met elkaar omgaan. Het internationale toverwoord hierin is dan ook: respect.


Etiquette zijn ontstaan aan het hof van Filips de Goede (15e eeuw), bezoekers kregen de hofregels op een kaartje, zodat ze geen fouten zouden maken. Dit kaartje heette een etiquette.


Onze Master op het gebied van etiquette is Anne-Marie van Leggelo, wij ontmoette Anne-Marie voor het eerst op haar unieke werkplek: Kasteel de Wittenburg in Wassenaar.

Zij vertelde ons dat dat ze na een carrière als intercontinentaal purser en coach bij Martinair toe was aan een nieuwe uitdaging.


Anne-Marie wilde haar expertise op het gebied van internationale omgangsvormen, gastheerschap en representativiteit op een andere manier inzetten. Na veel trainingen, cursussen en onderzoek op het gebied van etiquette richtte zij in 2003 haar eerste etiquette bureau op. Niet veel later begon zij haar tweede bedrijf, Het Etiquette Bureau in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar.


Tegenwoordig staat Het Etiquette Bureau landelijk bekend als hèt etiquette advies- en trainingsbureau op het gebied van (zakelijke) etiquette en gastheerschap en hebben verschillende gerenommeerde bedrijven als Shell, Moët Hennessy, ING, en War Child al dankbaar gebruik gemaakt van haar diensten en expertise.


Naast haar werk voor Het Etiquette Bureau, deelt zij haar kennis in bekende bladen zoals Marie Claire, NRC, Elsevier, Talkies Magazine en Society World. Ook bij verschillende TV-programma’s is zij een graag geziene gast. Zij werkt als presentatrice bij verschillende programma’s voor RTL4, RTLZ en SBS6 en is verbonden als etiquette expert aan het EO programma over royalty: Blauw Bloed.


Anne-Marie is dus de uitgelezen persoon om jullie alle fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Ze zal jullie op een leuke en toegankelijke manier leren dat de juiste omgangsvormen en know how van moderne etiquette onlosmakelijk verbonden zijn met professionaliteit. Ze maken het verschil, zowel in het zakenleven als privé. Het gaat om ‘de fine art of presenting yourself’: je hebt namelijk maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Wanneer je goede

omgangsvormen beheerst en weet wat er van je verwacht wordt, maak je een betere indruk. Je voelt je zelfverzekerder, straalt dat uit en krijgt daardoor meer succes.


De Masterclasses met Anne-Marie van Leggelo zijn te boeken voor elke groepsgrootte. Prijzen vanaf €36,50 p.p. op basis van 200 deelnemers.


Wil je meer informatie? Kijk dan op onze website. www.meetco.nl/masterclasses


#masterclasses #masterclassamsterdam #meetcomasterclasses #sofitellegendthegrandamsterdam #annemarievanleggelo #etiquette #etiquettemasterclass #hoeheurtheteigenlijk #onlineevent #onlineteambuilding #onlinemasterclass #workshopamsterdam

73 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Workshop Amsterdam

GET IN TOUCH

Het Breed 849, 1025 JD Amsterdam

mail@meetco.nl  |  Tel: +31 (0)20 211 7260  |  kvk: 78710162

© 2021 by Meet &Co.

  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Facebook