• Meet &Co.

Wat voor invloed heeft de pandemie op stress bij werknemers?Vóór het begin van de Covid-19-pandemie gaf bijna de helft van de Gen Z- en Millennial-respondenten in de Deloitte Global Millennial Survey 2020 aan zich de hele tijd of de meeste tijd gestrest te voelen, waarbij het welzijn van het gezin, de financiën op de lange termijn en de vooruitzichten op een baan als belangrijkste oorzaken werden genoemd. Het is misschien verrassend dat in een vervolgonderzoek dat in mei werd gehouden tijdens de pandemie, het stressniveau onder beide generaties met ongeveer acht procentpunten daalde, wat erop duidt dat de vertraging van het leven in lockdown de stress kan hebben verminderd.


Ondanks de dip lijken respondenten meer dan vorige generaties geneigd stress als problematisch en mentale gezondheid als belangrijk te beschouwen. De helft van de millennials en Gen Z's die in de primaire enquête werden ondervraagd, zei dat ze denken dat stress een legitieme reden is om vrij te nemen van het werk, en bijna een op de drie heeft dit in het afgelopen jaar ook gedaan.


Er zijn echter aanhoudende stigma's met betrekking tot stress. In de primaire enquête gaf bijvoorbeeld slechts 44% van de millennials wereldwijd (en 38% van de Gen Z's) die verlof nam vanwege stress of angststoornissen toe dat dit de reden was voor hun verlof. De meesten - vooral vrouwen, die significant minder geneigd waren dan mannen de oorzaak van hun afwezigheid toe te geven (54% tot 45%) - noemden andere redenen.


De fysieke en emotionele lasten van angst zorgen voor meer dan alleen afwezigheid op het werk. Het kan ook van invloed zijn op de algehele werkprestaties en uiteindelijk op de loyaliteit. Dit is dus een kritiek punt is voor werkgevers en zij zullen hier wat mee moeten doen.


Ondanks de lichte afname in het vervolgonderzoek, blijven stress en mentaal welzijn cruciale problemen voor jongere generaties. Volgens de Household Pulse Survey, uitgevoerd door het National Center for Health Statistics om veranderingen in de geestelijke gezondheid te beoordelen, rapporteren 18- tot 29-jarigen en 30- tot 39-jarigen consequent een hogere mate van angst. en depressie symptomen in vergelijking met andere leeftijdsgroepen.Het welzijn van het gezin, de financiën op de lange termijn en de vooruitzichten op werk blijven de belangrijkste bronnen van stress tijdens de pandemie. Financiële zorgen zijn een bijzonder acute stressfactor voor millennials, van wie velen hun carrière zijn begonnen in de nasleep van de grote recessie en nu met een nieuwe neergang worden geconfronteerd. Tijdens de pandemie voorziet 61% van de millennials dat hun financiële situatie het komende jaar zal verslechteren of stagneren. De Deloitte-enquête onthult echter een breed scala aan problemen die de geest van millennials en Gen Z’s bezighouden, inclusief alles van klimaatverandering tot de balans tussen werk en privé en politieke onzekerheid.


"Het is gemakkelijk in te zien waarom de wereldwijde discussie over geestelijke gezondheid in een stroomversnelling komt en prominenter wordt rond de vergadertafels", zegt Michele Parmelee, chief people and purpose officer, Deloitte Global. "Aangezien stress een directe, negatieve invloed heeft op de productiviteit, moeten werkgevers helpen met het verlichten van stress en het verminderen van de oorzaken van een slechte geestelijke gezondheid op het werk.


Aangezien deze zorgen zullen verergeren naarmate de pandemie zich blijft ontvouwen, zou de geestelijke gezondheid van werknemers een prioriteit voor werkgevers moeten zijn. Alle werkgevers zouden de diepere oorzaken van geestelijke gezondheidsproblemen bij werknemers in het algemeen en hun eigen mensen in het bijzonder moeten onderzoeken en hierop acteren.


Emma Codd, leider inclusiviteit bij Deloitte Global, benadrukt ook hoe belangrijk het is dat leiders zich bewust zijn van en eraan werken om eventuele stigma's aan te pakken. Een werknemer weet misschien dat hij met geestelijke gezondheidsproblemen te maken heeft, maar kan bang zijn dat hij of zij wordt bestempeld of gestigmatiseerd als hij dit aan een collega verteld. Leiders kunnen een grote rol spelen bij het verminderen van dit stigma door openlijk over geestelijke gezondheid te praten, te vragen of men in orde is en te weten wat ze moeten doen om ondersteuning te bieden als mensen zeggen dat nodig te hebben. "Deloitte stelt drie eenvoudige stappen voor die leiders vandaag kunnen nemen om niet alleen de geestelijke gezondheid van werknemers te ondersteunen, maar ook de betrokkenheid en het gemeenschapsgevoel van hun teams te versterken, zowel tijdens de pandemie als daarna.


1. Blijf verbonden: neem contact op met collega's die zich misschien geïsoleerd voelen om hen te vragen of ze in orde zijn. Zorg ervoor dat je, voordat je contact opneemt, weet welke bronnen beschikbaar zijn om je collega's te ondersteunen als ze dat nodig hebben.


2. Werk samen aan werkbare oplossingen: stress en angst kunnen worden verergerd door strakke deadlines. Zoek samen naar een manier om op gezonde wijze met deadlines om te gaan.

3. Neem de tijd om te vragen en te luisteren: vraag: "Gaat het?" is een simpele vraag die een groot verschil kan maken voor iemand die hulp nodig heeft; Weet echter dat het een paar keer kan duren voordat iemand echt openlijk antwoordt en dat mensen de neiging hebben om meer te delen met degenen die ze vertrouwen.


"Werkgevers die het belang erkennen van het aanpakken van geestelijke gezondheid op de werkplek, zullen hiervan profiteren, zowel op korte als op lange termijn", zegt Parmelee. "Dit omvat alles, van een grotere productiviteit tot een grotere loyaliteit van medewerkers tot een meer diverse en inclusieve cultuur."


#coronaproof #werkgeluk #meetco #werkstress #mindfullness #training #events #meetings #teambuilding #incentives #eventmanagement #onlineteambuilding #socialevents #eventorganizer #corporateevents #eventdesign #eventprofs #amsterdam #iamsterdam

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

GET IN TOUCH

Meet &Co.

Het Breed 849

1025 JD Amsterdam

The Netherlands

Mail@meetco.nl

Tel: +31 (0)20 211 7260

KVK: 78710162

© 2020 by Meet &Co.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Pinterest